Arjen Robben stopt met voetballen

Arjen Robben heeft definitief een punt achter zijn voetbalcarrière gezet. Hoewel hij na zijn vertrek bij Bayern München lange tijd de mogelijkheid open hield voor een nieuw avontuur, vindt de 35-jarige topsporter het alsnog mooi geweest.

Arjen Robben heeft de afgelopen weken veel nagedacht over zijn toekomst. ‘Zonder twijfel is het de moeilijkste beslissing die ik in mijn loopbaan heb moeten nemen’, laat Robben weten. Het was voor hem een beslissing waarbij ‘hart’ en ‘verstand’ met elkaar in botsing kwamen. ‘De liefde voor het spelletje en de overtuiging dat je nog steeds de hele wereld aankan, tegenover de realiteit dat niet altijd alles loopt zoals je zou willen en je niet meer dat jochie van 16 bent, dat nog geen idee had wat een blessure inhield.’

Robben debuteerde in 2000 bij FC Groningen en later speelde hij bij PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München. Hoewel hij bij het Nederlands Elftal door blessures niet altijd mee kon doen, was hij een cruciale speler in de Oranje-elftallen op de WK’s van 2010 en 2014. In totaal kwam Robben 96 keer in actie voor Oranje en maakte hij 37 goals als international.

Foto: Reni van Maren