Arjan Erkel gaat theater in

Arjan Erkel, de medewerker van Artsen Zonder Grenzen die in 2002 door moslimrebellen ontvoerd werd in Dagestan, begint over veertien dagen aan zijn theatertournee. Daarin blikt hij terug op zijn ontvoering die maar liefst 607 dagen duurde.

Arjan vertelt over zijn ervaringen tijdens zijn gevangenschap en laat muziek horen die hem op de been hielden. Het gaat dan om nummers als Green Green Grass of Home en Folsom Prison Blues. Ook Oerend Hard, de grote hit van Normaal komt voorbij. Arjan kreeg zijn ontvoerders zo ver dat ze het lied fonetisch meezongen.

De band met zijn ontvoerders is het belangrijke bestandsdeel van de voorstelling. Hij bokste met ze en mocht zelfs even een kalashnikov vasthouden. Ook gaf hij sekstips.

Tijdens de voorstelling, die de naam Vrijheid van Denken en Doen meekreeg, laat Arjan zich begeleiden door Jan Wilm Tolkamp, de laatste gitarist van rockband Normaal.

Op 14 november is de try out in Rotterdam. Twee dagen later is de eerste voorstelling in Zutphen. Tot eind maart is Arjan Erkel in diverse plaatsen in Nederland te zien.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen