Arie Haan ontsnapt aan ramp in Tianjin

Tijdens de verwoestende mega-explosie in het Chinese Tianjin, waarbij meer dan 50 mensen omkwamen, zat oud-Ajacied Arie Haan nietsvermoedend een drankje te drinken op een terras in die stad.

De 66-jarige oud-international Arie Haan, die momenteel werkzaam is bij de Chinese club Tianjin Teda zat woensdagavond na afloop van een wedstrijd van zijn club nog even op een terrasje, op het moment dat op het overslagterrein in de haven van Tianjin de enorme ontploffing plaatsvond. ’Toen we thuiskwamen, zette mijn vrouw nog even het nieuws aan. Toen hoorden we het pas,’ vertelt Arie in De Telegraaf. ’Het complex van Tianjin Teda heeft geen schade, het is een paar jaar geleden verhuisd naar de andere kant van de stad. Het oude stadion ligt op slechts vijf kilometer van het havencompex. Dat is behoorlijk beschadigd. Ik heb beelden gezien van de snelweg die ernaartoe leidt, die heb ik ook altijd met de auto genomen. Dan zie je ineens dat vrachtwagens de lucht invliegen. Niet normaal.’

De spelers van zijn team leven uiteraard enorm mee met de slachtoffers. ’Ze hebben meteen bloed gedoneerd,’ aldus de oud-Ajacied.