Arie Boomsma openhartig over angsten bij zwangerschap

Arie Boomsma en zijn vrouw Romy zitten in grote spanning. Zij kunnen elk moment hun tweede kindje verwachten. Romy is momenteel hoogzwanger en Arie spreekt openhartig zijn gevoelens daarover uit op zijn Instagram.

'Het is opvallend hoeveel zorgen en angsten je erbij krijgt, naast alle fantastische ervaringen, als je vader of moeder wordt. Tijdens de zwangerschap al. Bij Bobby was ik steeds bang dat ze te vroeg zou komen, dat er iet mis zou gaan', schrijft Arie openhartig op zijn Instagram.

'Zelfs toen ik haar voor het eerst zag, ging dat nog door mijn hoofd… Is het allemaal wel in orde? Inmiddels ben ik minder bezorgd, zo'n tweede zwangerschap is al meer vertrouwd. Ik schrik niet als Romy een dag een harde buik heeft, of als onze zoon een middagje minder schopt of beweegt', laat hij aan zijn volgers weten.

Aanleiding voor de openhartigheid van Arie is een campagne waar hij zich voor inzet. Hij is daarvoor in gesprek gegaan met ouders van te vroeg geboren kinderen: 'Voor mommyproof.tv ging ik in gesprek met drie ouders, die mij vertelden hoe dat allemaal gaat als je kind veel te vroeg geboren wordt. En wat dat met je doet…', zo laat hij weten. Een nobel doel!

 

Één keer eerder had ik zo’n klein luiertje in handen. Tijdens de opnamen van Arie en de kleine mensen. Het was van @emma.vd.linden die heel klein geboren werd. En hoewel ik wist dat maar liefst 1 op de 10 baby’s te vroeg geboren wordt, en dus heel klein is, had ik geen idee waar je dan als ouders tegenaan loopt. Mijn eigen vrouw @romyboomsma is nu net de 36 weken voorbij. Vanaf 37 weken kan een baby natuurlijk nog steeds iets vroeger komen, maar dan spreek je niet meer van prematuur. Het is opvallend hoeveel zorgen en angsten je erbij krijgt, naast alle fantastische ervaringen, als je vader of moeder wordt. Tijdens de zwangerschap al. Bij Bobby was ik steeds bang dat ze te vroeg zou komen, dat er iets mis zou gaan. Zelfs toen ik haar voor het eerst zag, ging dat nog door mijn hoofd… is het allemaal wel in orde? Inmiddels ben ik minder bezorgd, zo’n tweede zwangerschap is al meer vertrouwd. Ik schrik niet als Romy een dag een harde buik heeft, of als onze zoon een middagje minder schopt of beweegt. Toch vond ik het nog best spannend om in gesprek te gaan met ouders van te vroeg geboren baby’s (link in bio). Maar het doel was zo mooi. Pampers ontwikkelde de kleinste luier ooit, na heel veel onderzoek, zodat in ziekenhuizen niet meer hoeft te worden gepriegeld met zelf gefabriceerde luiertjes. De opbrengsten van die kleine Pampertjes gaan volledig naar de Vereniging van ouders van couveusekinderen. Voor @mommyproof.tv van onze lieve vriendin @sophiatienstra ging ik in gesprek met drie ouders, die mij vertelden hoe dat dan allemaal gaat als je kind veel te vroeg geboren wordt. En wat dat met je doet. Via de link in mijn profiel kun je de gesprekken bekijken. En ook op het YouTube kanaal van @mommyproof.tv

Een bericht gedeeld door Arie Boomsma (@arieboomsmainstagram) op