Aretha Franklin gaat met pensioen

Aretha Franklin stopt dit jaar met zingen. In september wil ze nog een album uitbrengen, maar eind 2017 is het klaar met haar prachtige carrière.

Dat heeft de Queen of Soul gezed tegen televisiestation WDIV Local 4 uit Detroit. 'Ik moet je vertellen dat ik eind dit jaar met pensioen ga', heeft de zangeres gezegd. 

Het wordt een bijzonder album, want Stevie Wonder werkt er ook aan mee. Ondanks dat ze zegt dat ze met pensioen gaat, stopt Aretha er niet helemaal mee. Ze is van plan om 'bepaalde dingen te doen, vaak één keer per maand, voor zes maanden per jaar', maar ze wil gewoon meer tijd doorbrengen met haar kleinkinderen. 

'Ik ben heel blij met het respect dat ik heb gekregen voor waar mijn carrière is begonnen en daar die nu is', zegt Aretha. 'Maar ik ga niet zomaar niks doen nu. Dat zou ook niet goed zijn.' 

Het nieuwe album zal gaan bestaan uit nieuwe liedjes en is opgenomen in Detroit. De zangeres is al meer dan 60 jaar actief in de muziekindustrie. You Make Me Feel Like A Natural Woman en Respect zijn slechts enkele van haar hits.