Antoinette Beumer nog altijd verwikkeld in rechtszaak

Regisseur Antoinette Beumer is na vijf jaar nog steeds verwikkeld in een rechtszaak over de verantwoordelijkheid voor het ongeluk waarbij zij zwaargewond raakte. "Zowel de producent, de decorontwerper als de decorbouwer hebben toegegeven dat er menselijke fouten zijn gemaakt waardoor de constructie op de set instortte", aldus Beumer.

"Ik werk nog steeds met dezelfde mensen omdat ik hen niets verwijt. Maar hun verzekeringsmaatschappijen spelen hardball. Ontkennen elke aansprakelijkheid. Weigeren te betalen," vertelt ze in Linda.

Artsen hebben Beumer na de val van een stellage, waarbij zij haar kaak, handen en arm brak, deels arbeidsongeschikt en invalide verklaard. "Je ziet het niet, maar alles in mijn gezicht staat scheef. De tandarts heeft één kant van mijn gebit opgehoogd, waardoor mijn kaak recht staat. Maar mijn hersens voelen nog steeds een scheve kaak, waardoor ik dat 's nachts in mijn slaap probeer te compenseren. Door die verkrampte kaak heb ik vaak last van oorsuizen en hoofdpijn."

Beumer en haar cameraman, die ook zwaargewond raakte, hebben een rechtszaak moeten aanspannen om te zorgen dat de zaak niet zou verjaren. "Zij rekken het zo op dat we pas in oktober 2016 ons verhaal mogen doen. Dat maakt het nog moeilijker om die gebeurtenis af te sluiten." Eerder kondigde de regisseur al aan dat zij na de première van de thriller Rendez-vous, komende week, zeker een jaar de tijd neemt om te revalideren. Daardoor moet zij afzien van de regie van De Held, een film die zij deze zomer met haar twee zussen, scenariste Marjolein Beumer en actrice Famke Janssen, zou gaan maken.