Placeholder

Anouk woont samen

Anouk brengt eind deze week haar eerste verzamelalbum uit met dertig van haar grootste hits. De zangeres vertelt dat ze haar eigen muziek eigenlijk niet terugluistert. "Wat is geweest, vind ik totaal niet interessant meer", zegt ze eerlijk. Ook laat ze weten samen te wonen met haar vriend Dominique.

Toch krijgt ze een goed gevoel als ze al deze dertig nummers achter elkaar ziet staan. "Dan denk ik toch: jeetje, ik mag blij zijn dat ik er na zo'n tijd nog ben. Alles wat ik wilde, is gelukt: moeder worden, heel veel kinderen krijgen en dat allemaal goed kunnen betalen", vervolgt de veertigjarige Anouk in het AD. "En dan ook nog met wat ik het liefste doe: muziek maken."

Op de verzamelplaat staat ook haar laatste, Nederlandstalige, hit: Dominique. Het nummer gaat over haar nieuwe vriend. Hij is inmiddels bij haar ingetrokken, iets waar ze aanvankelijk nog wel wat moeite mee had. Ze wilde namelijk liever niet dat hij te dichtbij kwam. "Maar toen dacht ik: ik leef maar één keer, we zien wel hoe het gaat. En ik heb er echt vertrouwen in", aldus Anouk die het eerst wel even aan haar kinderen voorlegde. "Dominique is ongecompliceerd vrolijk en ook heel goed met mijn kinderen."

Of de zangeres nog een kindje wil met haar vriend? "Ik weet het niet. Maar eerlijk: ik hoop het wel. Dat moet het alleen wel snel natuurlijk, ik ben op weg naar de 41." Anouk twijfelt of ze zichzelf niet al te oud vindt. Ze heeft vijf gezonde kinderen en zegt het noodlot niet te willen tarten. "Maar het zou voor hem zo leuk zijn. Hij is wat jonger dan ik, heeft geen eigen kinderen en wil het ook een keer zelf meemaken."