Anouk Maas wordt the Beauty

Anouk Maas gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe Nederlandse versie van de musical The Beauty And The Beast. De voorstelling gaat half november in première en zal daarna het hele seizoen door heel Nederland te zien zijn.

Dat heeft producent Stage Entertainment Nederland woensdag bekendgemaakt. Maas was eerder te zien in onder meer The Sound Of Music, Flashdance en Hairspray. De andere hoofdrollen worden binnenkort bekendgemaakt.

The Beauty And The Beast is gebaseerd op de gelijknamige Disney-film uit 1991. Het verhaal is gebaseerd op een oud Frans sprookje en vertelt over een arrogante prins die door een heks in een beest wordt veranderd. Pas als hij echte liefde vindt, zal hij weer in een mens veranderen. The Beauty and the Beast was de eerste animatiefilm die werd genomineerd voor een Oscar voor beste speelfilm.

De musical beleefde zijn wereldpremière in 1994. De voorstelling, met liedjes van Tim Rice en Alan Menken, werd in 2005 voor het eerst in Nederland opgevoerd. Toen speelden Chantal Janzen, Carlo Boszhard, Stanley Burleson en Renée van Kooten de hoofdrollen.