Anniek Pheifer wint Mary Dresselhuys Prijs

Anniek Pheifer is dit jaar de winnaar van de Mary Dresselhuys Prijs. Dat werd donderdagavond bekendgemaakt in het televisieprogramma Opium. Petra Laseur, de dochter van de naamgeefster van de prijs, overhandigde de actrice een penning en een cheque van 12.500 euro. Het geld is bedoeld voor 'verdere persoonlijke ontwikkeling' op het gebied van toneelspelen.

De prijs is in 1992 in het leven geroepen door Joop van den Ende om het werk van theaterdiva Mary Dresselhuys (1907-2004) blijvend te eren. De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een acteur, actrice of gezelschap met een uitzonderlijk talent.

Over de keuze van Pheifer was de jury eensgezind. "Met haar ragfijne inlevingsvermogen en haarscherpe techniek schakelt ze schijnbaar moeiteloos van doorvoeld realisme naar droogkomisch naturel of hilarische slapstick'', schrijft de jury. "Dat doet ze desgewenst binnen één rol of binnen één scene.''

Pheifer (37) is sinds 2005 verbonden aan het Nationale Toneel in Den Haag. Op televisie speelde ze in films als Aanmodderfakker en in series als De Prooi en De Ontmaskering Van De Vastgoedfraude.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen