Anniek Pheifer vindt soap helemaal niets

Anniek Pheifer (36) voelt zich gezegend, zowel privé als in haar werk. "Ik heb altijd dingen kunnen doen waar ik helemaal achter sta."

Ze heeft zich niet met 'pulp' hoeven inlaten, zegt de actrice in het AD. "Soap? Dat is echt helemaal niks voor mij, al die wissewasjes waar iedereen zich druk om maakt, als dat voor mij het hoogst haalbare was, dan zou ik toch stoppen en wat anders gaan doen. Iets in het onderwijs, vermoed ik, zoals mijn ouders."

Pheifer is bekend van Costa!, Jiskefet, Penoza III en Het Klokhuis en speelt al bijna tien jaar bij het Nationale Toneel. Ze is momenteel te zien in De Storm, alweer haar vierde stuk van William Shakespeare. "Zijn werk heeft me wel altijd aangetrokken, ook als jong meisje gek genoeg al."

"Shakespeare is en blijft actueel. Vanwege de grote thema’s waar nu eenmaal elk mens in zijn leven mee worstelt, liefde, verraad, wraak, het is bij hem nooit saai', aldus Pheifer. Het stuk waarin onder anderen ook Reinout Scholten van Aschat en Hannah Hoekstra te zien zijn, gaat zaterdag 22 februari in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag in première en is nog tot 20 april te zien.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen