Anniek Pheifer mist haar jeugd

Anniek Pheifer denkt nog weleens met weemoed terug aan de periode dat ze nog jong en ongebonden was. “Ik denk dat ik wel vijf dagen in de week de deur uitging”, vertelt ze. “Niet tot drie uur ’s nachts, maar vaak wel tot laat. En dan lekker uitslapen. Mooie tijden waren dat.”

Anniek heeft nu alles waarnaar ze vroeger verlangde: een man, twee kinderen, een huis en voldoende werk als actrice. In de periode na haar studie was ze nog vrij van al die verantwoordelijkheden en leefde ze met de dag. Daar hoorde flink wat drank bij, zegt ze in Viva. “Ik kocht weleens een sixpack bier en een zak chips en dan ging ik in mijn eentje drinken en muziek luisteren en schrijven. Topavonden! Helemaal geïnspireerd raken en zes blikjes bier drinken.”
Toen ze collega en grote liefde René van Zinnicq Bergmann ontmoette, ging het snel met huisje-boompje-beestje. "Ik heb veel dingen in korte tijd gedaan: kind gekregen, huis gekocht, rijbewijs gehaald", vertelt de actrice, die zaterdag op televisie te zien is in de film Aanmodderfakker. "Alles wat je doet als je volwassen wordt. Daarna was ik wel een tijdje op. Ik ben in therapie geweest en dat hielp."
 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen