Anne-Marie Jung gaat solo

Het is een druk jaar voor Anne-Marie Jung. De 39-jarige actrice is nu te zien in de film Rokjesdag!, tot eind maart staat ze in de voorstelling Zij is de baas!, vanaf april in de muzikale komedie We want More! en in het najaar komt ze met haar eerste soloprogramma.

Jung houdt ervan mensen te entertainen, maar ze wil wat minder een pleaser zijn, zegt ze in een interview in Viva. "Soms denk ik ook: ik moet daarmee kappen. Er is een periode geweest waarin ik erg met anderen bezig was. Ik rende mezelf daarin voorbij en had vaak knallende koppijn. Op een gegeven moment zei een vriend: ‘Neem nou eens wat gas terug. Je hoeft niet altijd attent te zijn of aan te bieden om te helpen.’ Sindsdien zeg ik vaker nee, maar feit is dat ik een enorme behoefte voel om mensen te entertainen.”

De 39-jarige Jung, die nu te zien is in de film Rokjesdag, kan in elke situatie een grap maken. “Dat is aangeboren. Toen ik zes was, sloot mijn opa, die vaak bij ons at, een weddenschap met me af. Als ik tijdens het avondeten vijf minuten mijn mond hield, kreeg ik een barbiepop. Maar ik kon het niet. Ik zag een grap liggen en dacht: het is zonde om ’m niet te maken.”

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen