Anne Hathaway verliest filmrollen aan jongere sterren

'De competitie is zwaar,' zegt Anne Hathaway die in een interview toegeeft filmrollen te verliezen aan jongere sterren ondanks dat ze één van Hollywoods grootste actrices is.

Anne Hathaway is één van de grootste actrices in Hollywood, maar gaf in een interview aan de Britse Glamour toe moeite te hebben om filmrollen te kijgen vanwege jongere actrices.

De beste rollen gaan naar de nieuwe generatie. Anne is zelf nog maar 32, maar merkt de moeilijkheden waarmee vrouwen in de filmindustrie kampen. De Devil Wears Prada-ster zegt dat Hollywoods obsessie met jeugd en schoonheid haar carrière tot zover hebben geholpen. Echter waren de rollen die ze in het verleden heeft gekregen bedoeld voor oudere actrices en is het nu dus haar beurt om te zien wat er gaat gebeuren. 'Ik kan er niet over klagen omdat ik er zelf profijt van heb gehad', legt Anne uit. 'Toen ik begin twintig was, kreeg ik rollen die geschreven waren voor vrouwen in de vijftig. Nu ben in begin dertig en verbaas ik me dat een 24-jarige zo een rol krijgt. Ik was ooit ook 24. Ik kan me er niet druk om maken. Zo is het nu eenmaal.'

Anne is niet de enige met dit probleem. Veel grote actrices, zoals Meryl Streep en Emma Thompson, hebben hun mening uitgesproken over Hollywoods obsessie met mooi en jong.