Anna Wintour

Anna Wintour laat van zich horen na ophef Vogue-cover Kamala Harris

Hoofdredacteur Anna Wintour heeft gereageerd op de ophef rondom de Vogue-cover van Kamala Harris. Er zou een verkeerde foto zijn gebruikt.

Team Harris zou afspraken hebben gemaakt met Vogue over de uiteindelijke coverfoto, maar Anna Wintour besloot uiteindelijk toch een ander beeld te plaatsen zonder Kamala Harris daarvan op de hoogte te brengen. Op de uiteindelijke coverfoto, waarop Harris in zwart pak en Allstars nonchalant poseert, was online veel kritiek. De ‘losse’ foto zou doen laten lijken alsof Harris haar baan en overwinning niet serieus zou nemen. Ook zou Wintour ‘niets begrijpen van zwarte vrouwen’. Ze lag al eerder onder vuur vanwege het gebrek aan diversiteit op de redactie van Vogue.

Reacties gehoord

‘We hebben de reacties op de cover gehoord en we begrijpen het. We willen alleen maar herhalen dat het absoluut niet onze bedoeling was om het belang van de ongelooflijke overwinning van de vicepresident op enige wijze naar beneden te halen’, vertelt Anna Wintour in een podcast van The New York Times.

Toegankelijk

Vogue liet eerder al weten deze foto, in plaats van de afgesproken foto waarop Harris te zien is in een poederblauw pak tegen een zacht geel/oranje achtergrond, met opzet te hebben gekozen. ‘Juist omdat ze er heel toegankelijk en authentiek uitziet, iets wat een van de speerpunten is van de Biden/Harris-regering.’

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen