×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Anky van Grunsven krijgt belangrijke rol op 30 april

17.04.2013 -

Anky van Grunsven en astronout André Kuipers krijgen een belangrijke rol op 30 april. Tijdens de plechtigheid staan zij de nieuwe koning bij als respectievelijk Wapenheraut en Wapenkoning.


Anky en André lopen in de stoet, met koning Willem-Alexander en koningin Máxima, van het paleis naar de Nieuwe Kerk. Anky van Grunsven is gekozen omdat ze de meeste Olympische medailles behaalde in de Nederlandse geschiedenis. Naast Anky zien we Robbert Dijkgraaf, bij het grote publiek bekend van onder andere De Wereld Draait Door, en Renée Jones-Bos, Secretaris-Generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Na afloop, zodra de koning is ingehuldigd, gaan de herauten naar de Dam om ook buiten de kerk te laten horen dat de koning is ingehuldigd.