×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Anita Witzier: ‘Schaam je niet voor de overgang’

9.04.2018 -

Anita Witzier wil meer openheid over de overgang bij vrouwen. De presentatrice vindt dat er nog altijd veel te weinig over wordt gepraat en roept vrouwen tijdens de Week Van Overgang, die vandaag van start gaat, op om er met elkaar over te praten.


'Een griepje kun je uitzitten, maar de overgang kan tien jaar duren', zegt de blondine in een ochtendkrant. 'We kunnen niet steeds maar onze kop in het zand steken. Daarvoor moeten vrouwen ook de hand in eigen boezem steken, al hangt die misschien iets lager dan 20 jaar geleden. Val elkaar niet af, maar praat erover'.

Anita had zelf veel last van de overgang: 'Ik vergat alles, sliep bijna niet meer en was buitengewoon verdrietig'. Ze vervolgt: 'Ik wil het geen depressie noemen, maar voelde me zo ontzettend rot dat ik het liefst de hele dag in bed wilde blijven. Dat kon natuurlijk niet, want ik moest gewoon werken en had ook nog twee kinderen thuis'. Ze startte met hormoontherapie en inmiddels gaat stukken beter: 'Ik slaap weer goed, heb veel meer energie, voel me weer vrolijk. Kortom: Ik kan weer leven'.

Over haar worsteling en ervaringen met de overgang schrijft Anita columns: 'Daar krijg ik heel veel positieve reacties op. Mensen vinden het herkenbaar. Dat is de bedoeling, dat we er samen over durven praten en ons er niet voor schamen'.