Anita Meyer wordt oma

Over een poosje hoopt Anita Meyer, die op 29 oktober haar 60e verjaardag vierde, oma te worden. De vrouwen van de beide zoons van haar vriend Martin zijn namelijk in verwachting.

Het wordt een hele nieuwe fase in het leven van Anita Meyer. Ze is 60 geworden en ze wordt oma. Twee keer zelfs. Haar verjaardag heeft ze in stilte gevierd. Oud voelt ze zich overigens helemaal niet, integendeel.

"Ik besef dat ik mijn handen mag dichtknijpen dat ik gezond ben", stelt ze in een landelijk ochtendblad. "Maar ik hoop dat het me is gegeven om, net als bijvoorbeeld Barbra Streisand, nog heel wat jaren mee te gaan.”

Anita laat dan ook niets aan het toeval over. "Ik doe het in elk geval niet voor minder. Gelukkig ben ik in de gelegenheid te kiezen voor dingen die ik leuk vind, en is het moeten ervan af. Laatst werd ik bijvoorbeeld gevraagd auditie te doen voor een musical. Natuurlijk vleit me dat, maar ik heb ervan afgezien. Want ik wil niet meer elke dag de weg op om ergens op te treden."

Eind november en december staat de zangeres 14 keer op de bühne met Tour Anita. Ze zal onder andere op gaan treden met vakvriend Lee Towers. "We zijn samen te zien in Favorites Diamond Day. Dat ik dat met hem mag doen, is natuurlijk geweldig. For old times’ sake. Leen is zo’n goeierd. Een van mijn liefste collega’s, nog steeds."