‘Anita imiteert Linda de Mol’

Anita Witzier gaat een familieshow presenteren die verdacht veel lijkt op ‘Ik hou van Holland’ van Linda de Mol. Anita ziet er echter geen probleem in.

“Ik Hou Van Holland lijkt ook op alles wat weal kennen; is ook een verzameling van. Daar doet toch ook niemand moeilijkover? Ik vind dat je pas kritiek mag hebben als wij zouden zeggen: ‘We komen numet iets volslagen nieuws’,” verdedigt Anita zich in Shownieuws.

Haar nieuwe familieshow heet ‘De Leukste Jaren’.In het programma wordt vooral plezier gemaakt en vormen opvallendegebeurtenissen, liedjes en gadgets uit de jaren ‘60, ‘70, ‘80 en ‘90 een feestder herkenning. Per aflevering werpen twee teams van bekende Nederlanders zichop als pleitbezorger van een tienjarenperiode en gaan de strijd met elkaar aan.

De 48-jarige presenatrice ziet het niet alsiets negatiefs dat het programma lijkt op programma’s die al op televisie tezien zijn (geweest). “Natuurlijk zijn het allemaal onderdelen van wat weallemaal al kennen. Ja. Nou en? Hoeveel docusoaps zijn er niet? Hoeveelkookprogramma’s zijn er niet? Hoeveel huis-, tuin en keukenprogramma’s zijn erniet?”

Het nieuwe KRO-programma is vanaf zaterdag 16januari om 20.30 uur te zien op Nederland 1.