×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Angelina Jolie naar NAVO in Brussel

30.01.2018 -

Angelina Jolie brengt morgen een bezoek aan het NAVO-hoofdkwartier in Brussel. Zij doet dat in haar functie van speciale gezant van de vluchtelingenorganisatie UNHCR.


De Amerikaanse actrice bespreekt met secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO het vervolg op de gezamenlijke operatie die is gericht op het voorkomen van seksueel geweld in conflictsituaties en de bescherming van vrouwen in conflictgebieden.

Jolie bezocht als UNHCR-gezant afgelopen weekend een vluchtelingenkamp in Jordanië, waar 80.000 Syrische vluchtelingen leven. De actrice riep tijdens dit bezoek de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties op snel een oplossing voor het al jaren durende conflict in Syrië te vinden. De vrede mag niet gefundeerd worden op straffeloosheid voor de misdaden tegen de burgerbevolking, zei Jolie.