×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Andries en Tijs onaangenaam verrast

30.08.2014 -

Tijs van den Brink noemt het einde van zijn EO-praatprogramma met Andries Knevel een 'grote onaangename verrassing'. "Het was wel even slikken."


Vrijdagavond was de laatste uitzending van het seizoen, maar het bleek ook meteen de laatste ooit. "We wisten wel dat er het een en ander speelde rond de late-night-talkshows bij de publieke omroep, maar dit abrupte einde hadden wij niet verwacht", zegt de presentator in het AD. "We hadden de hoop dat wij er volgend jaar wellicht mee door konden gaan. Maar dat mag niet zo zijn."

Het presentatieduo was lange tijd onwetend over het naderende einde. "We hadden het graag eerder geweten, dan hadden we onze allerlaatste uitzending misschien passend kunnen afsluiten. Daar ontbrak nu de tijd voor."

Van den Brink kan niet zeggen of de teruglopende kijkcijfers een doorslaggevende rol hebben gespeeld in het besluit de show te stoppen. "Ons is niets gemeld. Dat soort onderhandelingen speelt zich af op directieniveau tussen de EO en de Nederlandse Publieke Omroep." Ook wil hij niet reageren op de kritiek op het programma. "Ik ga de televisierecensenten niet zelf recenseren. Ik heb het gelezen en er kennis van genomen."