André van Duin

André van Duin: ‘Ik mis alles aan Martin’

André van Duin probeert ruim twee maanden na de dood van zijn geliefde echtgenoot Martin het leven weer langzaam op te pakken. De komiek onderneemt zoveel mogelijk leuke dingen, ook al is dat vaak zwaar.

André van Duin gaat door een loodzware tijd. Begin van het jaar verloor hij zijn 55-jarige man Martin Elferink aan de gevolgen van botkanker. Toch probeert de 73-jarige komiek en acteur er het beste van te maken. Hij zoekt bijvoorbeeld  zoveel mogelijk afleiding bij vrienden. ‘Het leven gaat gewoon door, het heeft geen enkele zin om alleen maar thuis te gaan zitten. Je moet ín het leven blijven staan, daar moet je zoveel mogelijk aan deel blijven nemen. Ik sta wel elke dag bij het verlies van Martin stil en ik laat het verdriet ook zeker toe. Dat moet ook wel, want elke dag ben je er verdrietig over’, vertelt André.

Klik

De komiek oogt op sommige momenten broos. Dat komt voor een deel doordat hij veel is afgevallen. André: ‘Dat klopt, ik ben dertien kilo kwijt. Ik zorg goed voor mezelf, ik eet gewoon normaal, maar het komt door stress, zorgen, alles bij elkaar gewoon. Het hakt er toch in.’ André en zijn Martin trouwden in 2006, nadat zij elkaar in 2002 hadden leren kennen. Al snel kwamen ze tot de ontdekking dat er een klik was. ’Ik mis álles aan Martin. Al die dingetjes die je samen doet, zoals iedereen dat doet met zijn of haar partner. We waren altijd samen, dus alles wat je eerst altijd mét iemand deed, doe je nu alleen. Ik ga alleen zwemmen, alleen naar het theater, alleen naar de lm. Dat je dat niet meer met z’n tweetjes kan doen is ontzettend jammer en heel verdrietig.’

Grachtenpand

In alle emotie besloot André direct na het overlijden van zijn Martin  hun grachtenpand in Amsterdam in de verkoop te zetten. Daar zag hij niet veel later toch vanaf omdat hij het bij nader inzien ‘geen goede beslissing’ vond. ‘Ik ben heel het huis een beetje aan het opknappen met allemaal nieuwe dingen. Het is heel jammer dat ik er nu alleen zit, maar ik ben wel blij dat ik daar in ieder geval nog woon. We hebben er zeventien jaar samen gewoond, dat is heel lang, en dat gaat nooit verloren.’

Liever niet de deur uit? Lees de nieuwste editie van Weekend op je smartphone, tablet of computer en blijf op de hoogte van alle showbizznieuwtjes! 

Lees ook:

Tijl Beckand geveld door coronavirus

Teun Föhn ziet grootse plannen in duigen vallen

Rolf Sanchez: ‘De waarheid over relatie met OG3NE-zangeres’