Andre Rieu

André Rieu zit al zeven maanden thuis: ‘Ik heb er genoeg van’

Normaal geeft André Rieu zo’n honderd concerten per jaar, maar door de coronamaatregelen zit hij al zeven maanden thuis taarten te bakken. “Ik heb er genoeg van”, grapt hij in een interview met Shownieuws.

Toch heeft de Limburgse violist er alle vertrouwen in dat het allemaal goedkomt in 2021. Het kabinet last vrijdag een extra persconferentie in, waarbij de hoop gevestigd is op een vaccin. Aan Shownieuws liet Rieu weten dat hij voor het komende jaar al is volgeboekt.

‘Gekke, positieve gok’

“Iedereen heeft het over een vaccin dat gaat komen en we zitten nu in half september. Wat komt er na september? Oktober, dan november, dan december. Dat is nog vier maanden, dus wij vonden het te vroeg om nu te zeggen: we gaan het weer een jaar verplaatsen. En dus hebben we de gok genomen. Ik geef toe dat het een gekke, positieve gok is. Maar we zijn deze week van start gegaan met de kaartverkoop,” aldus de Limburgse violist.

Griepprik

Rieu zal zich naar alle waarschijnlijkheid niet laten inenten, zelfs niet als er een vaccin tegen het coronavirus wordt gevonden. “Ik ben nu 70 jaar en ik heb nog nooit een griepprik gehaald. En ik denk ook niet dat ik dat ga doen. Maar weet je wat het is, als dat vaccin er komt, dan komt er een rust terug op de wereld waar we zo enorm op zitten te wachten.”

Heb jij een concert van André Rieu moeten missen? Op deze CD staan zijn honderd bekendste nummers. Bestel ‘m hier!

LEES OOK:

CAROLINE TENSEN: ‘IK WIL ZÓ GRAAG OMA WORDEN’

NIEUWE LIEFDE VOOR THOMAS BERGE

EX RICO VERHOEVEN OPENHARTIGER DAN OOIT OVER RELATIEBREUK