×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

André Rieu redder in nood verstandelijk beperkten

André Rieu redder in nood verstandelijk beperkten
14.06.2019 -

André Rieu heeft zich van zijn beste kant laten zien, toen hij het Haarlemse fanfarekorps Blij Met Muziek de helpende hand toestak. Toen de wereldberoemde violist hoorde dat het korps, bestaande uit verstandelijk beperkten, beroofd was van al hun instrumenten, ondernam hij direct actie.


Rieu, die zelf momenteel druk is met de voorbereidingen voor zijn twaalf jubileumconcerten op het Vrijthof in Maastricht, was niet te spreken over het leed dat het fanfarekorps is aangedaan. ‘Ik vind dit echt schandalig en daarom heb ik besloten om nieuwe instrumenten voor hen te regelen’, aldus André .

Juria van der Lubbe, voorzitter van het fanfarekorps, reageerde verheugd en blij op het gebaar van Rieu: ‘Dit is fantastisch en bijna niet te geloven. Wat een lieve man dat hij dit voor ons fanfarekorps gaat doen. Ik ben helemaal confuus.’

De Limburgse violist neemt alle kosten voor de nieuwe instrumenten voor zijn rekening.