André van Duin gespannen

André van Duin debuteert komend voorjaar in een serieus toneelstuk en dat vindt hij best spannend, vertelt hij. "Nu het dichterbij komt, maak ik me er best wat drukker om dan normaal", geeft hij toe. Komende vrijdag is hij bovendien te zien in het nieuwe SBS-programma Popster!, dat gepresenteerd wordt door Kim-Lian van der Meij.

In Popster! gaat het erom wie de leukste, opvallendste en meest originele act met bijvoorbeeld handpoppen of vingerpoppen kan bedenken. Van Duin was zo enthousiast over de talentenjacht, bedacht door John de Mol, dat hij zelf informeerde of er een rol voor hem in zat. Althans, voor zijn typetje Mijnheer Wijdbeens. En dat bleek het geval, als Mijnheer Wijdbeens vangt André de kandidaten backstage op. Ook doet hij de voice-overteksten.

Van de 95 aanmeldingen zijn volgens de komiek 75 acts in het programma terechtgekomen. "Er ging een wereld voor me open. Ik had verwacht dat alleen Engeland en Amerika die poppentradities hadden met The Muppet Show en al die Engelse buiksprekers. Maar toen ik hoorde dat zo veel kandidaten zich hadden opgegeven en de kwaliteit zo hoog was, ging ik toch overstag. En dat blijkt wel uit het resultaat: het is enorm afwisselend en leuk geworden!" vertelt hij in De Telegraaf.

Dit voorjaar is Van Duin bovendien voor het eerst in een serieuze toneelrol te zien, in het toneelstuk The Sunshine Boys dat zes weken te zien zal zijn in Amsterdam. Voor hem is dat onbekend terrein en dat levert best wat spanning op. "Want een echt serieus toneelstuk heb ik nog nooit gedaan in mijn leven." Van Duin zal zich strak aan zijn tekst moeten houden en ook dat is wennen. "Dan zal ik wel eens op mijn lip moeten bijten. Het is echt een experiment en dat op mijn 68e."

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen