×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

André Rieu vecht boete kinderarbeid aan

24.10.2017 -

Het productiebedrijf van André Rieu heeft dinsdag voor de rechter in Roermond een boete van ruim een ton aangevochten wegens kinderarbeid die het bedrijf kreeg van de Inspectie SZW.


Die boete werd Rieu opgelegd wegens de optredens van minderjarige panfluitspelers tijdens zeven concerten in de zomer van 2015 op het Vrijthof in Maastricht. Daarbij traden twaalf minderjarigen van een muziekgezelschap van de Roemeense panfluitvirtuoos Gheorghe Zamfir tot middernacht op. Na 23.00 uur mogen minderjarigen niet meer optreden.

Rieu kreeg in eerste instantie een boete van ruim 233.000 euro, die na een bezwaar door het productiebedrijf van de muzikant gehalveerd werd. De Limburger verwerpt de boete omdat niet hij, maar Zamfir verantwoordelijk zou zijn voor de kinderen, aldus zijn raadsman Sander Lely. De arbeidsinspectie veegt die argumentatie van tafel: op het podium in Maastricht was er maar een de baas, en dat was Rieu, aldus jurist Rogier van der Oord van de Inspectie.

De kinderen rond Zamfir traden eerder met Rieu in de Roemeense hoofdstad Boekarest op. Rieu beloofde de kinderen toen naar Maastricht te halen. En belofte maakt schuld, vindt Rieus raadsman.

Een inspecteur constateerde de overtreding tijdens het zevende en laatste optreden in de zomer van 2015. Als er al een boete wordt opgelegd moet die om die reden veel lager zijn, vindt raadsman Lely van Rieu.

De rechtbank doet op 4 december uitspraak.