André kan alweer grapjes maken

André van Duin wordt donderdag 67 jaar oud en gaat nog steeds als een speer. Toch schrok de komiek vorige week toen hij wegens een galblaasinfectie werd opgenomen in het ziekenhuis.

Inmiddels kan André er al weer grapjes over maken. "Wat ik nooit geweten heb; je galblaas heb je helemaal niet nodig", aldus Van Duin in De Telegraaf.

Maar het feit dat hij in het ziekenhuis lag, zette André wel aan het denken. "Ik moet zeggen, in zo’n bed word je je ook meteen veel meer bewust van je sterfelijkheid. Al was het nu niks, ik ben wel geschrokken. Voor hetzelfde geld lig je er net zo snel voor iets veel ernstigers. Die gedachte overviel me plotseling wel. En dat is gek want met dood en doodgaan ben ik eigenlijk nooit bezig."

Liggend in het ziekenhuisbed zette Van Duin de televisie aan, waardoor hij meteen weer begon te relativeren. "Een beetje zappen. O en dat kan ook zeer doen hoor. Lag ik te kijken naar Patty Brard die op tv ten huwelijk gevraagd werd. Daar moest ik zó om lachen, met hondjes in een trouwjurk, alles uit de kast, de schaamte voorbij, maar echt pijn van het lachen!''

Van Duin is redelijk vrij in zijn agenda voor volgend jaar en heeft wel een idee wat hij met die tijd gaat doen. "Ik wil volgend jaar een maand of wat The Sunshine Boys gaan spelen. Een stuk over twee oude komieken, wat de oude Kraaijkamp in Nederland gedaan heeft. En alle grote komieken over de hele wereld, Walter Matthau, Danny DeVito, Woody Allen voor en na hem. Dat zou ik dan wel een tijdje willen, exclusief in het DelaMar. April 2015, of zo."