×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

André Hazes nu ook in stripvorm

24.11.2016 -

In de stamkroeg van André Hazes in de Pijp in Amsterdam is donderdagavond een stripbiografie over de volkszanger gepresenteerd. Na boeken, een musical en een speelfilm is er nu dus ook een stripboek over het leven van André Hazes.


De stripbiografie bestaat uit drie delen. Donderdagavond kwam het eerste deel uit onder de titel Bloed. Het laat zich raden dat de volgende delen Zweet en Tranen gaan heten. In het eerste deel wordt de veelbewogen jeugd van André Hazes in het Amsterdam van 1951 to 1976 in beeld gebracht. De tekeningen zijn gemaakt door Ben Westervoorde. De tekst is van Jan-Willem de Vries.

"Nooit eerder was het levensverhaal van André Hazes zo duidelijk in beeld gebracht'', staat op de website van uitgeverij Silvester Strips. "Op het eerste gezicht misschien wat overbodig, naast alles wat er al over Hazes is verschenen. Toch hebben de makers van deze driedelige graphic novel de lat hoog gelegd. Het leven van de vertegenwoordiger van het levenslied moest helder en zo volledig mogelijk worden verteld zodat het voor iedereen toegankelijk is."