×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Amsterdam onderscheidt André Kuipers

10.09.2013 -

Amsterdam heeft astronaut André Kuipers onderscheiden met de Andreaspenning. De in Amsterdam geboren ruimtevaarder is een inspiratie voor velen en met zijn werk heeft hij een grote prestatie geleverd op wetenschappelijk terrein, liet de gemeente dinsdag weten.


 

Burgemeester Eberhard van der Laan zegt onder de indruk te zijn van hoe onvermoeibaar Kuipers tijdens zijn laatste verblijf in het internationaal ruimtestation ISS de wereld steeds opnieuw deelgenoot maakte van zijn reis. ’Met aanstekelijk enthousiasme vertelde hij steeds weer over wat hij deed, wat hij zag en wat het belang was voor ons allemaal.’

De Andreaspenning gaat naar personen die voor Amsterdam een grote prestatie met een landelijke uitstraling hebben verricht. Eerdere gedecoreerden zijn onder anderen Nelly Frijda en Maurice de Hond.