Amerikaanse remake Lucia de B.

De Nederlandse thriller Lucia de B. met in de hoofdrollen Ariane Schluter, Sallie Harmsen en Barry Atsma, krijgt een Amerikaanse remake.

Dat hebben producent Reinier Selen van Rinkel Film en creative producer Jelle Nesna vrijdag bekendgemaakt.

Lucia de B vertelt over de Haagse verpleegkundige die jarenlang vastzat voor moorden die ze niet had gepleegd. Het Amerikaanse productiebedrijf Stun Originals zal van de film een miniserie produceren. De opnames vinden naar verwachting eind 2016 plaats. President Maria Crenna van Stun Originals is een voormalig studiohoofd dat onder meer de hitseries Friends, CSI en Criminal Minds ontwikkelde.

Paula van der Oest, die ook de Nederlandse film maakte, gaat de miniserie regisseren. Het wordt daarmee de eerste Engelstalige productie die Van der Oest regisseert.

Rinkel Film is als executive producer intensief bij de ontwikkeling en productie van de miniserie betrokken. "Ook in Amerika zijn gerechtelijke dwalingen, zoals in de zaak Lucia de Berk, helaas aan de orde van de dag”, legt Reinier Selen uit. "Met het team van Stun Originals aan boord, zijn we ervan overtuigd dat Lucia’s verhaal ook in de VS, en ver daarbuiten, een publiek vindt.”

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen