×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Alyssa Milano wil geen seks meer

Alyssa Milano wil geen seks meer
12.05.2019 -

Alyssa Milano komt op sociale media in het geweer tegen de nieuwe anti-abortuswetgeving in de Amerikaanse staat Georgia. De wet verbiedt abortus na de zesde week van een zwangerschap. Milano roept als reactie op tot een seksstaking.


‘Totdat wij vrouwen de wettelijke controle over ons eigen lichaam terugkrijgen, kunnen we niet riskeren zwanger te worden,’ schrijft de actrice op Twitter. ‘Sluit je bij mij aan door geen seks te hebben tot we de zeggenschap over ons lichaam terughebben.’

De nieuwe wetgeving wordt omschreven als de hartslagwet: abortus zou bij invoering van de wet worden verboden vanaf het moment dat bij de foetus een hartslag kan worden geconstateerd. Dat is na zes weken zwangerschap, vaak nog voordat de vrouw weet dat ze zwanger is.

De oproep van Milano is niet de enige actie tegen de nieuwe wetgeving. Een groep van vijftig acteurs en actrices klom voordat de wet werd aangenomen in de pen. Onder anderen Amy Schumer, Christina Applegate, Sean Penn en Alec Baldwin schreven een brief waarin zij aangaven film- en televisieproducties in Georgia te boycotten, mocht de wetgeving in werking treden. Verschillende onafhankelijke productiehuizen ondersteunen die oproep. Volgens belangenvereniging Motion Picture Association is de filmindustrie in Georgia goed voor meer dan 92.000 banen.

Georgia is dit jaar de vierde Amerikaanse staat waar de zogenoemde hartslagwetgeving wordt aangenomen. Voordat de wet ook daadwerkelijk van kracht is, wacht mogelijk nog een juridische strijd. Bij de invoering van anti-abortuswetgeving lag het Amerikaanse Hooggerechtshof regelmatig dwars.