Ali B ontdekt onbekend Marokko

Ali B is terug bij zijn roots. Voor het TROS-programma Ali B en de Muziekkaravaan vraagt hij bekende Nederlanders in Marokko het hemd van het lijf. En dat is heel anders dan zijn jaarlijkse familiebezoek, vertelt hij.

"Ik kom elk jaar bij mijn familie, dat is heerlijk. Maar dit is natuurlijk super tof. Ik zie nu zelf ook weer een stuk van Marokko dat ik nog niet eerder gezien heb", vertelt de rapper in De Telegraaf. "Deze regio is omringd door allerlei soorten landschappen en kent verschillende culturen. Hier wordt ook een stukje geschiedenis verteld, dat komt mijn programma ten goede."

Ali ontvangt onder anderen Charly Luske, Birgit Schuurman, Stef Bos en Ellen ten Damme in zijn muziekprogramma. De intensieve gesprekken met zijn logés moeten elke uitzending leiden tot een lied. "Een vreemde omgeving werkt altijd inspirerend. Voor dit programma is het belangrijk dat mijn gasten zich kwetsbaar durven op te stellen", legt hij uit.

Maar iemand vragen zijn ziel bloot te leggen is geen gemakkelijke opgave. "Dat is moeilijk, ik weet het. Ik heb net de theatertour Ali B Bekend gedaan. Moeilijker dan dat wordt het voor mezelf nooit meer. Soms stond ik op het podium en dacht ik 'ga ik dat nu serieus vertellen?' Ik weet dus heel goed wat het is om je gevoel te delen."