×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Alex Klaasen rustiger na burn-out

13.03.2018 -

Alex Klaasen heeft veel geleerd van de burn-out die hem een aantal jaar geleden trof. De theatermaker is er rustiger van geworden, zo vertelt hij in een ochtendkrant.


'Want alles komt bij mij binnen', legt Alex uit. 'Ook na een dag repeteren stond het deurtje altijd open voor ideeën en invallen. Ik kwam nooit tot rust. Tel daar perfectionisme en controledrang bij op en je put jezelf volledig uit. Ik heb moeten leren al die prikkels te kanaliseren en weet nu ook dat ik op tijd mijn rust moet pakken. Vroeger dacht ik altijd: door, door, door! The show must go on. Maar die kan soms pas doorgaan als je juist even gaat zitten'.

Alex, die momenteel te zien is met zijn nieuwe voorstelling Showponies, heeft naar eigen zeggen een haat-liefdeverhouding met het theatervak: 'Maar ik heb het vooral ook nodig om me te uiten. Als ik een paar maanden niet speel, dan word ik onrustig. Er is nu eenmaal niets mooiers dan je helemaal te verliezen in het theater', zo vertelt hij. 'Hier kan ik alles even mooier maken. Ik creëer er mijn persoonlijke droomwereld. Mijn eigen theaterbubbel, maar wel een waar de realiteit nog subtiel doorheen schemert'.