Alex Klaasen rustiger na burn-out

Alex Klaasen heeft veel geleerd van de burn-out die hem een aantal jaar geleden trof. De theatermaker is er rustiger van geworden, zo vertelt hij in een ochtendkrant.

'Want alles komt bij mij binnen', legt Alex uit. 'Ook na een dag repeteren stond het deurtje altijd open voor ideeën en invallen. Ik kwam nooit tot rust. Tel daar perfectionisme en controledrang bij op en je put jezelf volledig uit. Ik heb moeten leren al die prikkels te kanaliseren en weet nu ook dat ik op tijd mijn rust moet pakken. Vroeger dacht ik altijd: door, door, door! The show must go on. Maar die kan soms pas doorgaan als je juist even gaat zitten'.

Alex, die momenteel te zien is met zijn nieuwe voorstelling Showponies, heeft naar eigen zeggen een haat-liefdeverhouding met het theatervak: 'Maar ik heb het vooral ook nodig om me te uiten. Als ik een paar maanden niet speel, dan word ik onrustig. Er is nu eenmaal niets mooiers dan je helemaal te verliezen in het theater', zo vertelt hij. 'Hier kan ik alles even mooier maken. Ik creëer er mijn persoonlijke droomwereld. Mijn eigen theaterbubbel, maar wel een waar de realiteit nog subtiel doorheen schemert'.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen