×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Alberto Stegeman voor de rechter

Alberto Stegeman voor de rechter
24.02.2020 -

Alberto Stegeman verschijnt maandag bij de rechtbank in Zutphen na een actie voor zijn programma Undercover In Nederland. Hij moet zich verweren tegen de aantijging dat hij op een kazerne in Oldenbroek een nepbom heeft geplaatst.


Alberto Stegeman ging ongeoorloofd de kazerne binnen en liet in de eetzaal een attach├ękoffer achter, waarna Defensie de Explosieven Opruimingsdienst inschakelde. De programmamaker wilde met zijn actie aantonen hoe makkelijk het is om zonder toegangspas op het terrein en in de gebouwen te komen.

Het Openbaar Ministerie vervolgt hem niet voor het binnendringen, omdat de openbaarmaking van de hiaten bij de kazerne het algemeen belang diende. De aanklacht gaat alleen over het achterlaten van de nepbom. Stegeman kan zich hierbij volgens het OM niet beroepen op de uitzondering die voor de journalistiek geldt.

Stegeman (49) werd in 2014 al eens veroordeeld tot een voorwaardelijke boete, omdat hij voor zijn programma een KLM-personeelspas voor Schiphol had vervalst.