Alberto Stegeman

Alberto Stegeman reageert op ruzie met Peter R. de Vries: ‘Respectloos’

Alberto Stegeman en Peter R. de Vries stonden maandagavond in RTL Boulevard lijnrecht tegenover elkaar tijdens een heftige discussie. 'Respectloos en oncollegiaal', vindt Stegeman.

‘Flauwekul’

De Vries noemde Undercover in Nederland, het programma van Stegeman, ‘flauwekul’. “Ik kan elke dag op een kazerne, op Schiphol of in een ziekenhuis een koffertje achterlaten. Dat zijn dingen die jij vaak doet: je laat zien dat je met een valse pas Schiphol op kan komen. Ja, hèhè! Dat is nieuws dat ik elke dag kan maken.”

‘Onterecht’

Volgens Stegeman mag iedereen van het programma vinden wat die wil, maar hij vindt de uitspraak van zijn collega wel erg respectloos. “Wat je niet moet doen, is onze onderzoeken klein maken”, reageert hij bij Ekdom in de Morgen. “Dat is onterecht, want er zit heel veel tijd in. Bovendien zijn het echt belangrijke onderwerpen. Daar kunnen we over van mening verschillen en dat is ook prima, maar je moet het team niet belachelijk maken.”

120 uur werkstraf

Voor zijn programma Undercover in Nederland drong Stegeman binnen in kazerne ‘t Harde op de Veluwe. Hij liet een koffer met een nepbom achter in de eetzaal. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie werd na de vondst direct ingeschakeld om het koffertje te onderzoeken. Het Openbaar Ministerie eiste naar aanleiding hiervan 120 uur werkstraf tegen de presentator.

Lees ook: OM eist 120 uur werkstraf tegen Alberto Stegeman