×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Alberto Stegeman in hoger beroep

25.09.2017 -

Alberto Stegeman en SBS Broadcasting gaan in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Groningen, die volgde naar aanleiding van een uitzending van het programma 'Stegeman op de bres'.


Een echtpaar uit Bourtange spande de rechtszaak aan omdat zij vonden te eenzijdig te zijn belicht in het programma. Vrijdag 15 september oordeelde de rechtbank in Groningen dat SBS de uitzending moet rectificeren.

De rectificatie zou tijdens een uitzending van 'Undercover in Nederland' te zien moeten zijn, het andere programma dat Stegeman op de zender presenteert. Ook op de website zou de tekst moeten verschijnen, zolang als de uitzending nog online staat.

De uitzending van de rectificatie is opgeschort nu het hoger beroep dient, meldt het Dagblas van het Noorden. Volgens Stegeman is er een 'weloverwogen en evenwichtige uitzending gemaakt' en hij is het om deze reden niet eens met de uitspraak van de rechter. Hij vindt dat de uitzending niet van het internet moet worden gehaald. Het is nog niet bekend wanneer het hoger beroep plaatsvindt.