Placeholder

Albert Verlinde volgt Joop van den Ende op

Albert Verlinde zal Joop van den Ende opvolgen als algemeen directeur van zijn bedrijf Stage Entertainment. Dat is woensdag bekendgemaakt tijdens een drukbezochte persconferentie.

Joop van den Ende en Albert Verlinde zijn al twee jaar in gesprek over de opvolging. De twee omschrijven deze dag als 'emotioneel'. 'Ik zie Albert als mijn enige geschikte opvolger,' aldus van den Ende.

De theaterbedrijven van Joop van den Ende en Albert Verlinde gaan op 1 januari 2015 samen verder. Stage Entertainment International neemt alle aandelen over van Albert Verlinde Entertainment. De naam van het nieuwe bedrijf wordt Stage Entertainment Nederland.

Joop en zijn vrouw Janine van den Ende

Verlinde stelt dat hij de afgelopen jaren met zijn producties tegen productionele en organisatorische grenzen aanliep. "Met de overstap naar Stage Entertainment Nederland ontstaan interessante nieuwe creatieve mogelijkheden en grote kansen”, zegt Verlinde. Het personeel van beide bedrijven is woensdagmiddag op de hoogte gesteld van de fusie.

De lopende producties worden tot het eind van dit theaterseizoen voortgezet onder de huidige naam. Voor Van den Ende zijn dit Billy Elliot en Moeder, ik wil bij de revue. Verlinde produceert dit seizoen Dreamgirls en Sonneveld in DeLaMar.