Albert Verlinde

Albert Verlinde: ‘NPO-show Matthijs van Nieuwkerk in Ziggo Dome dubieus’

Het is vreemd dat de muzikale NPO-talkshow van Matthijs van Nieuwkerk een groot commercieel concert in de Ziggo Dome mag organiseren. Dat stelt showbizzexpert en musicalproducent Albert Verlinde.

Het concert, waar onder anderen André van Duin en Typhoon gaan optreden, vindt plaats op 17 maart. De kaartjes kosten tussen de 35 en 85 euro. De verkoop ging zaterdagavond van start nadat Van Nieuwkerk het concert in zijn eigen programma aanprees.

Volgens Albert Verlinde gaat het concert tonnen opleveren, iets dat volgens de showbizzexpert op zijn minst dubieus te noemen is voor een NPO-programma. ‘Echt waar, dit kan niet’, aldus Verlinde in Shownieuws. ‘Er waren ook ideeën voor een Beste Zangers In Concert of ‘The Passion In Concert, maar dat hebben die omroepen om die reden nooit gedaan.’

Yvon Jaspers-servies

De showbizzexpert memoreert een eerdere affaire rond DWDD, het vorige programma van Matthijs van Nieuwkerk. In 2012 kreeg BNNVARA van het Commissariaat voor de Media een halve ton boete omdat NPO-coryfee Yvon Jaspers in het programma haar serviescollectie mocht aanprijzen.

BNNVARA en het Commissariaat voor de Media waren zondag niet voor commentaar bereikbaar.