×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Albert Verlinde: Musical over Anneke Grönloh mogelijk

17.09.2018 -

Directeur Albert Verlinde van producent Stage Entertainment acht het niet ondenkbaar dat hij in de toekomst een musical over het leven van Anneke Grönloh zou kunnen maken. Dat vertelde hij maandag in een groot interview op NPO Radio 1.


'Het verhaal van Anneke Grönloh is intrigerend: een meisje dat vanuit een jappenkamp en totale armoede wereldfaam verwerft', aldus Verlinde. 'Zij is de stem van de wederopbouw, een icoon van die tijd. En, wat in de berichtgeving rond haar dood meer benadrukt had mogen worden, zij heeft haar stem gebruikt om op te komen voor de slachtoffers van aids.'

De directeur van Stage Entertainment Nederland voegt er wel aan toe dat hij 'het idee nog even moet laten bezinken, zo vlak na haar overlijden'.

Zangeres Anneke Grönloh overleed vrijdag op 76-jarige leeftijd in Frankrijk, waar zij woonde. Grönloh was de bestverkopende zangeres ooit in Nederland. Haar grootste hits waren Brandend Zand, Soerabaja en Paradiso. Wereldwijd verkocht ze 30 miljoen platen.