Albert Verlinde maakt musical over Robert Long

Albert Verlinde werkt aan een musical over zanger Robert Long. De voorstelling moet in het theaterseizoen 2015-2016 in de Nederlandse theaters te zien zijn.

Over acteurs is nog niets bekend. Dat meldt de cultuurwebsite Zwartekat.nl dinsdag. Robert Long (1943-2006) was een openlijk homoseksuele zanger, schrijver, cabaretier en presentator. De zanger schreef vaak felle liedjes waarin hij duidelijk een statement maakte: hij was stellig voor het milieu en seksuele tolerantie en tegen het kapitaal, de kerk en hypocrisie.

Hij maakte tientallen albums en kreeg diverse prijzen, waaronder zes Edisons en een Gouden Harp. Zijn eerste Nederlandstalige album Vroeger of later uit 1974 stond 118 weken in de hitlijsten. Long had zijn grootste hits met nummers als Iedereen doet het, Flink zijn en Vanmorgen vloog ze nog. Voor de VARA presenteerde de zanger jarenlang het programma Tien voor taal.

Long stierf eind 2006 aan de gevolgen van buikvlieskanker. Albert Verlinde maakte eerder al succesvolle musicals over de levens van Edith Piaf, Toon Hermans en Ramses Shaffy.