Albert Verlinde

Albert Verlinde haalt uit naar NPO-leiding: ‘Het zijn domme kippetjes’

Albert Verlinde vindt het onbegrijpelijk dat de NPO en BNNVARA zich kennelijk hebben laten overvallen door het Volkskrantartikel over grensoverschrijdend gedrag bij De Wereld Draait Door. Hij noemde de wijze waarop gereageerd is dinsdagavond in de SBS6-talkshow HLF8 “amateurisme”.

Verlinde vond het niet “chique” dat BNNVARA-directeur Suzanne Kunzeler maandagavond in Nieuwsuur Frans Klein “een mes in de rug” stak. De NPO-directeur had volgens Verlinde dan ook geen andere keuze om dinsdag zijn werk tijdelijk neer te leggen.

“Inhoudelijk kan het best een logische reactie zijn, maar je kunt ook gewoon met elkaar voorbereiden wat je gaat doen. Aan dit hele verhaal met Matthijs van Nieuwkerk mis ik gewoon dat mensen, bestuurders – en ik heb zelf een groot bedrijf geleid – met elkaar praten en zich voorbereiden op een situatie die eraan zit te komen. Het zijn gewoon domme kippetjes bij de publieke omroep die zich laten overvallen. Ik vind het zo amateuristisch wat hier gebeurt.”

Volgens Verlinde hadden de NPO en BNNVARA al “wekenlang” kunnen overleggen over wat ze zouden doen als het artikel zou verschijnen en was het totaal niet nodig dat Kunzeler Klein op tv afviel.

Kunzeler betuigde in Nieuwsuur namens haar omroep spijt voor de misstanden bij DWDD. Ze zei bovendien te hopen op een publieke spijtbetuiging van Van Nieuwkerk.