Placeholder

Afperser familie de Mol blijft vast

De 70-jarige Dirk M. die wordt verdacht van het afpersen en bedreigen van John de Mol en het gezin van zijn zus Linda de Mol, blijft in voorarrest. Dat heeft de rechtbank in Utrecht dinsdag bepaald.

Dirk M. heeft bekend dat hij John en Linda de Mol een aantal dreigbrieven heeft gestuurd en geld van John de Mol eiste. De afperser heeft nooit geld van de familie De Mol ontvangen.

De advocaat van M., Paul Emmelot, had om schorsing van de voorlopige hechtenis van zijn cliënt gevraagd. "Hij trekt het niet in het huis van bewaring", lichtte de raadsman dinsdag toe. "Hij loopt op zijn laatste benen. Zowel fysiek als psychisch heeft hij last.'' Hij snapt waarom hij vastzit, aldus Emmelot, maar hij trekt het psychisch niet dat zijn vrouw van 73 en zijn kleinkind nu door een psycholoog worden behandeld.

Dreigbrieven

De man uit Zeist werd 3 december opgepakt en zit sindsdien in de cel. M. terroriseerde volgens het Openbaar Ministerie ruim een jaar lang de gezinnen van John en Linda de Mol. Dat deed hij met dreigbrieven waarin hij 5 miljoen euro eiste.

Het Openbaar Ministerie verzette zich tegen de gevraagde vrijlating. M. is een jaar lang doorgegaan met het afpersen en bedreigen, ook na grote aandacht in de media. "Die vasthoudendheid baart ons grote zorgen. De kans op herhaling als hij vrij komt, is groot'', concludeerden de aanklagers.

De rechters vinden dat het maatschappelijk belang boven het persoonlijke belang van M. gaat. Daarom moet hij achter de tralies blijven zitten tot in ieder geval de volgende zitting op 19 mei. Dan wordt er opnieuw gekeken of hij in voorarrest moet blijven. Op 18 juni staat de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen M. gepland.