×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Advocaten publiceren Holleedertape De Vries

Advocaten publiceren Holleedertape De Vries
12.02.2019 -

De advocaten van de tot levenslang veroordeelde Dino Soerel hebben dinsdag een transcriptie van het opgenomen telefoongesprek tussen journalist Peter R. de Vries en Willem Holleeder integraal gepubliceerd. Zij doen dat in een bijlage bij een 'statement', waarin zij De Vries verwijten dat hij 'willens en wetens' de werkelijkheid geweld aandoet en 'op uiterst bedenkelijke wijze' journalistiek bedrijft. RTL Boulevard en De Vries wijden dinsdag een uitzending aan de veelbesproken tape.


Volgens de advocaten Bénédicte Ficq en Nico Meijering wordt door de journalist ten onrechte ‘geplugd’ dat Holleeder ‘authentiek’ gesproken zou hebben. In het in 2011 opgenomen gesprek spreekt Holleeder over zijn samenwerking met Soerel en de in 2011 geliquideerde crimineel Stanley Hillis. Volgens Soerels advocaten is er geen bewijs voor die samenwerking en zijn Holleeders uitlatingen daarover schadelijk voor Soerel.

Soerel is onlangs gehoord over de geluidsopname. Hij heeft toen ‘spreekwoordelijk gehakt gemaakt van de daarop te horen leugens van Holleeder’, aldus de advocaten.