×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Advocaat Imanuelle Grives: ze wilde zich écht inleven in haar filmrol

Advocaat Imanuelle Grives: ze wilde zich écht inleven in haar filmrol
23.07.2019 -

De Nederlandse actrice Imanuelle Grives is afgelopen weekend gearresteerd op het Belgische festival Tomorrowland voor drugsbezit. Volgens haar advocaat had de 34-jarige Vechtershart-ster de middelen bij zich om zich voor te bereiden op een acteerrol.


‘Ik vond het eerst ook een onwaarschijnlijk verhaal’, erkent Koen Vaneecke maandagavond. ‘Maar ze wilde zich echt voor een nieuwe film inleven in haar rol als drugshandelaar. Ze wilde ervaren hoe het in zijn werk gaat en welke spanning erbij komt kijken. Maar ze heeft er niks van gebakken en is betrapt. Ze beseft nu ook dat het een hele domme actie is geweest. Maar we moeten dit verhaal zeker nuanceren. Ik doe veel drugsgerelateerde zaken, maar dit is toch echt een ander geval. Ze is geen standaard drugshandelaar of iemand die verslaafd is.;

De actrice is voorgeleid voor de onderzoeksrechter en blijft voorlopig tot vrijdag vastzitten. ‘We hopen maar dat de rechter haar verhaal ook aannemelijk vindt. We moeten eerst vrijdag afwachten, maar hopelijk zal het straks allemaal meevallen.’ Grives maakte haar debuut in de speelfilm Alleen maar nette mensen. Sindsdien was zij onder meer te zien in Flikken Maastricht, Flikken Rotterdam en Celblok H. Ook deed de actrice mee aan Wie is de mol?

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries stelde eerder op dat avond het verhaal van Grives ‘niet geloofwaardig te vinden. Er is niets waaruit blijkt dat haar verhaal klopt.’