×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Advocaat Frank Masmeijer vraagt rechters mildheid

Advocaat Frank Masmeijer vraagt rechters mildheid
30.11.2018 -

Frank Masmeijer heeft zeker 'bepaalde beslissingen genomen' die hem in de problemen hebben gebracht. Maar de voormalige televisiepresentator verdient geen acht jaar celstraf voor drugssmokkel, betoogde zijn advocaat vrijdag voor het Hof van Beroep in Antwerpen.


In eerste aanleg veroordeelde de Belgische rechtbank Masmeijer (57) tot acht jaar cel en 48.000 euro boete voor betrokkenheid bij cocaïnesmokkel via de Antwerpse haven. Justitie eist dat die straf blijft staan, plus een boete van 40.000 euro.

De raadsman omschrijft de vroegere NCRV-coryfee, bekend van programma's als de Holidayshow en Dinges, als iemand die met de verkeerde mensen is meegelopen. 'Maar hij was zeker geen belangrijk organisator.'

Masmeijer is zelf ditmaal ook aanwezig in de rechtszaal.