Adèle Bloemendaal sterft kort voor show over De Grote Drie

De dood van Adèle Bloemendaal komt kort voor het begin van een musical over haar, Conny Stuart en Jasperina de Jong. De show over de drie voormalige theaterdiva's beleeft op 3 februari de eerste try-out in Beverwijk en tien dagen later is de premiere in de Stadsschouwburg Utrecht.

"We wisten dat Adèle ziek was, maar toch komt haar overlijden als een schok", vertelt producent Hans Cornelissen. "Gelukkig was er met haar al contact geweest en het plan had haar volledige zegen.Te meer omdat Ellen Pieters haar gaat vertolken. In een persoonlijk gesprek gaf ze aan dat fantastisch te vinden. Het is overigens geen biografische musical, maar een grotendeels fictief verhaal over hoe het zou zijn als ze ooit hadden samengewerkt."

De show, die ook gaat over de vergankelijkheid van het theatervak en het leven, biedt volgens Cornelissen nu een extra mogelijkheid om Bloemendaal te eren. En uiteraard ook de twee andere theatergrootheden.

Voorgenomen tv-optredens van Ellen Pieters in de gedaante van Adèle Bloemendaal gaan uit piëteit niet door. "We zullen ons beperken tot beeldmateriaal uit de theaterproductie, die nu nog in een repetitiefase verkeert."