Placeholder

Adele grote winnaar Billboard Awards

Adele was zondagavond de grote winnares van de Billboard Awards. De Britse zangeres won vijf awards inclusief de meest belangrijke prijs voor Top Artiest en daarnaast onder meer die voor Top Vrouwelijke Artiest, Top Billboard 200 Artiest en Top Billboard 200 Album met 25.

De Top Mannelijke Artiest dit jaar was Justin Bieber. The Weeknd, die met twintig nominaties kans maakte op de meeste prijzen, viste in deze categorie achter het net. De Canadees won met acht stuks wel de meeste prijzen, voor onder meer Top Hot 100 Artiest, Top R&B Artiest, Top R&B Album, Top R&B Song en Top Radio Songs Artist.

Overige winnaars zijn onder anderen Taylor Swift (Top Tournee Artiest), One Direction (Top Duo/Groep), Drake (Top Rap Artiest) en David Guetta (Top Dance/Electronic Artiest). De Nederlandse dj Afrojack greep mis in de categorie Top Dance/Electronic Song. Hij was genomineerd voor zijn samenwerking Hey Mama met David Guetta.

De Billboard Awards werden van 1989 tot 2006 jaarlijks in december uitgereikt. Na een pauze van een paar jaar keerde de awardshow terug in 2011 en vindt het prijzenfestijn nu jaarlijks plaats in mei.

Afrojack greep naast de prijzen