Actrice Loek Beernink werd acht jaar gestalkt

Het Huis Anubis-actrice Loek Beernink heeft acht jaar lang te maken gehad met een stalker. De actrice kan nu een punt achter die periode zetten nadat de rechter de persoon in kwestie heeft veroordeeld tot opname in een tbs-kliniek, zo schrijft Loek op Facebook.

'Een opgeluchte shout-out op mijn 'stille' account voor alle mensen die me hebben gesteund in een acht jaar lange stalkerszaak', schrijft Beernink. 'De rechter heeft er een einde aan gemaakt. 'Hij' ondergaat verdere behandeling in een tbs-kliniek. Er zijn verder geen gerechtelijke stappen meer te ondernemen'.

'Het is een lang proces geweest en het heeft zijn sporen bij mij achtergelaten wat vertrouwen en het deelnemen aan het openbare leven betreft. Maar nu ben ik hier, open en zichtbaar. Bedankt voor alle steun in de afgelopen acht jaar', besluit de actrice. 

De actrice postte voor het laatst in 2015 iets op haar sociale media. Het lijkt erop dat ze nu vaker online zal zijn. Ze werd bekend door haar rol als Nienke Martens in Het Huis Anubis.