×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Actrice Jeanne Moreau (89) overleden

31.07.2017 -

De Franse actrice Jeanne Moreau is maandag op 89-jarige leeftijd overleden. Franse media meldden dat ze in haar woning dood is gevonden door een hulp in de huishouding. Moreau was een van de bekendste Franse artiesten en is behalve als actrice ook als zangeres wereldberoemd geworden.


Dankzij de films Ascenseur pour l'échafaud en Les Amants werd ze beschouwd als een van de belangrijkste actrices van de Franse Nouvelle Vague. In 1961 was ze te zien in de succesvolle film, Jules et Jim van François Truffaut. In 1968 maakte ze met dezelfde regisseur de film La mariée était en noir.

Gedurende de jaren zestig speelde ze in nog meer films van grote regisseurs, waaronder La Notte van Michelangelo Antonioni , Le Journal d'une femme de chambre van regisseur Luis Buñuel en verscheidene films van Orson Welles.