×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Acteur Cor van Rijn overleden

9.08.2018 -

De acteur Cor van Rijn is overleden, heeft zijn familie donderdag bekendgemaakt. Hij stierf afgelopen zaterdag in Amsterdam, 89 jaar oud.


De ingetogen spelende Van Rijn, geboren in Rotterdam, was jarenlang veelvuldig te zien in films en tv-series als Martijn En De Magiër, De Zevensprong, Uit De Wereld Van Guy de Maupassant, Het Bittere Kruid, De Mannetjesmaker en Rooie Sien, waarin hij de pooier Mooie Frans neerzette.

In 1977 vertolkte hij de hoofdrol in Een stille liefde, geregisseerd door René van Nie. Verder speelde hij onder meer in De Brug en Kind Van De Zon.

Hij was ook actief als stemacteur, bijvoorbeeld voor de Nederlandse versie van de Walt Disney-film Frank en Frey, waarin hij Ouwe Sepp stem gaf. Van Rijn was al geruime tijd met pensioen.