Acteur Barry ‘Pilatus’ Dennen overleden

De Amerikaanse acteur Barry Dennen is na een kort ziekbed op 79-jarige leeftijd overleden. Dennen werd vooral wereldberoemd als Pontius Pilatus in de oerversie van de musical 'Jesus Christ Superstar' van Andrew Lloyd Webber. Ook speelde hij die rol in de filmversie die in 1973 werd gemaakt.

Het wereldberoemde stuk reconstrueert de laatste week uit het leven van Jezus, verteld vanuit het perspectief van verrader Judas. Pontius Pilatus was de Romeinse gouverneur van Juda die, onder druk van het volk, besloot dat Jezus gekruisigd moest worden.

De acteur was verder te zien in wereldberoemde films als 'Fiddler on the Roof', 'The Shining', 'The Dark Crystal' en 'Titanic'. Op het podium oogstte Dennen verder furore als ‘EmCee’ in hitmusical 'Cabaret', naast Judi Dench. De Amerikaan had in de jaren zestig een relatie met Barbra Streisand. Over deze periode schreef hij het boek 'My Life' with Barbra.

Dennen was in mei nog in Nederland als special guest tijdens een uitvoering van 'Jesus Chris Superstar' in Ahoy in Rotterdam.