×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Acteur Barry ‘Pilatus’ Dennen overleden

27.09.2017 -

De Amerikaanse acteur Barry Dennen is na een kort ziekbed op 79-jarige leeftijd overleden. Dennen werd vooral wereldberoemd als Pontius Pilatus in de oerversie van de musical 'Jesus Christ Superstar' van Andrew Lloyd Webber. Ook speelde hij die rol in de filmversie die in 1973 werd gemaakt.


Het wereldberoemde stuk reconstrueert de laatste week uit het leven van Jezus, verteld vanuit het perspectief van verrader Judas. Pontius Pilatus was de Romeinse gouverneur van Juda die, onder druk van het volk, besloot dat Jezus gekruisigd moest worden.

De acteur was verder te zien in wereldberoemde films als 'Fiddler on the Roof', 'The Shining', 'The Dark Crystal' en 'Titanic'. Op het podium oogstte Dennen verder furore als ‘EmCee’ in hitmusical 'Cabaret', naast Judi Dench. De Amerikaan had in de jaren zestig een relatie met Barbra Streisand. Over deze periode schreef hij het boek 'My Life' with Barbra.

Dennen was in mei nog in Nederland als special guest tijdens een uitvoering van 'Jesus Chris Superstar' in Ahoy in Rotterdam.